Alergény

Na základe smernice č.2000/13ES Európskeho parlamentu a Rady v znení smernice č.2003/ 89/ES a na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č.1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č.1761/2005-100 a výnosu č.3069/2005-100  má výrobca potravín povinnosť informovať spotrebiteľa o možných alergénoch vo výrobkoch.

ALERGÉNY:

/1/Obilniny obsahujúce lepok   /2/Kôrovce a výrobky z nich   /3/Vajcia a výrobky z nich   /4/Ryby a výrobky z nich

/5/Arašidy a výrobky z nich   /6/Sójové zrná a výrobky z nich   /7/Mlieko a výrobky z neho   /8/Orechy

/9/Zeler a výrobky z neho   /10/Horčica a výrobky z nej    /11/Sezamové semená a výrobky z nich

/12/Oxid siričitý a siričitany   /13/Vlčí bôb a výrobky z neho   /14/Mäkkýše a výrobky z nich